Selecteer een pagina

Volkswagen geniet over de hele linie een blijvende populariteit – maar welk VW model was in Nederland in 2022 tot nu toe het populairst?

Volkswagen, dat in 1937 het toneel op schoot, heeft het steeds beter gedaan. Hun illustere gamma omvat nu bestelwagens, supermini’s, SUV’s en volledig elektrische auto’s, maar welke modellen hebben bij het Europese publiek de meeste weerklank gevonden?

We kennen en houden allemaal van de VW Golf. Hij is al sinds 1974 een vaste waarde op onze wegen en zijn populariteit is niet afgenomen.

Maar hoe zit het met de andere modellen?

Als je een Volkswagen lease overweegt, kan het je helpen je keuze te beperken door te weten van welke modellen mensen houden. Duizenden mensen kunnen zich immers niet vergissen.

  1. Volkswagen T-Cross

De top vijf van best verkochte Volkswagen modellen begint – de Volkswagen T-Cross.

De VW T-Cross, een volleerde compacte crossover, combineert een gestroomlijnd uiterlijk, zakken vol praktisch nut en een gemakkelijke rit in één veelzijdig pakket.

Hij werd in 2019 uitgebracht en is snel op de VW ladder geklommen (en het is een grote ladder – Volkswagen heeft een van de grootste line-ups) om een top mededinger te worden.

Hij heeft de prestaties van vorig jaar al overtroffen, toen de T-Cross met iets meer dan 113.000 verkochte exemplaren op de zesde plaats van de Volkswagen best verkochte lijst van 2021 belandde.

  1. Volkswagen Polo

Kleiner dan een Golf, maar praktisch genoeg voor het dagelijkse leven, is de VW Polo al lang een favoriet van de fans.

Nu de supermini een populaire keuze blijft, vooral voor stadsbewoners, is het geen grote bom om de Polo op de vierde plaats te zien.

En het is een klassevolle supermini, die vakkundig de scheidslijn tussen betaalbaar en premium weet te overbruggen, met zijn hoogwaardige – maar ruime – interieur en leuke prestaties.

Hij behaalde de derde plaats in de lijst van best verkochte Volkswagen modellen van 2021, met 169.467 verkochte exemplaren, en er is een gerede kans dat hij dit jaar zijn bronzen badge kan behouden.

Tip: Stappenplan auto import uit Duitsland

  1. Volkswagen Tiguan/Tiguan Allspace

Als je de verkopen van de Volkswagen Tiguan en de Tiguan Allspace meerekent, komt de populaire SUV binnen als het op twee na best verkochte Volkswagen model in 2022 tot nu toe.

Er is hier geen grote onthulling – vorig jaar eiste het zilver op met 176.286 verkochte modellen in 2021, en het zal interessant zijn om te zien of het aan het eind van het jaar de tweede plaats kan heroveren.

Als je op zoek bent naar een ruime, comfortabele SUV met een gemakkelijke rijeigenschappen en een fantastisch niveau van praktische bruikbaarheid, dan is de VW Tiguan een schitterende keuze. En als het gewone model niet genoeg ruimte voor je heeft (of je houdt van een uitstapje naar Ikea), dan voegt de Tiguan Allspace twee extra zitplaatsen en een langere basis toe.

  1. Volkswagen T-Roc

De VW T-Roc komt binnen als het op één na populairste Volkswagen model van 2022, en is een kleine SUV met een imponerende aanwezigheid.

Hij is aan de iets grotere kant van de categorie kleine SUV’s, voegt iets meer praktisch nut toe en duwt zijn rivalen uit de weg. Het stijlvolle uiterlijk van de T-Roc maakt hem alleen maar aantrekkelijker – dit is een SUV waarmee je overal hoofden zult omdraaien.

Het is geen verrassing dat hij zo populair is.

Vorig jaar eindigde hij op de vierde plaats in de lijst van best verkochte Volkswagen modellen, met meer dan 158.000 verkochte exemplaren – maar hou deze ruimte in de gaten. De T-Roc is vervangen door de nieuwe VW Taigo, en we zijn benieuwd of dit nieuwe model dezelfde populariteit kan behouden als de VW T-Roc.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

  1. Volkswagen Golf

En tenslotte – tromgeroffel graag – momenteel op nummer één, ieders favoriet, de VW Golf.

Een van de beste hatchbacks op de markt, hij is ruim, betrouwbaar, en heeft krachtige prestaties. En als je op zoek bent naar iets meer ruimte, is hij ook verkrijgbaar als Estate, zodat je nooit te ver van die iconische badge hoeft af te wijken.

En het is geen schokkend nieuws dat de Volkswagen Golf het zo goed gedaan heeft – vorig jaar behaalde hij de eerste plaats met meer dan 285.000 verkochte exemplaren, en alleen de tijd zal leren of hij deze legendarische prestaties zal kunnen waarmaken.

De Golf is al jaren een populaire keuze onder automobilisten. Het is een briljante eerste auto, forensenauto, auto die op en neer over de snelweg rijdt; hij kan het allemaal.

Wij zijn er dol op, jij bent er dol op, Nederland is er dol op – we zien hem nog jaren de bestsellerlijst van Volkswagen aanvoeren.