Selecteer een pagina

Het afsluiten van een autoverzekering na wanbetaling kan lastig zijn, daar kom je helaas vaak pas achter als het te laat is. Je bent “ontslagen” bij de ene autoverzekeringsmaatschappij vanwege een betaalachterstand terwijl de volgende verzekeraar je ziet als een verhoogd risico. Hierdoor betaal je in de meeste gevallen nu een hogere premie, het kan ook zijn dat autoverzekeringsmaatschappijen je zelfs helemaal weigeren. Wat gebeurt er precies als je een wanbetaler bent en hoe kom je aan een nieuwe autoverzekering?

Problemen die kunnen ontstaan wanneer je de autoverzekering niet betaald

Heb je de premie voor je autoverzekering niet of te laat betaald? Dan ontvang je eerst een betalingsherinnering. Betaal dan direct en er is niets aan de hand. Besluit je niet te betalen of kun je niet betalen, dan wordt je verzekering opgeschort, oftewel hij wordt in “pauzestand” gezet. Als je daarna met je auto gaat rijden, dan ben je niet verzekerd. De verzekeraar maakt een extra polisblad aan, dit wordt ook wel het opschorting aanhangsel genoemd. Hierin wordt vermeld dat je autoverzekering per de premievervaldatum is opgeschort. Ook wordt dan direct je kenteken afgemeld bij de RDW. Hierin komt te staan dat jouw autoverzekering is beëindigd. Dit heeft als gevolg dat je geregistreerd wordt in de CIS-databank. Zo’n CIS-melding wordt ook wel een Vertrouwelijke Mededeling (VM) genoemd en wordt over het algemeen drie tot vijf jaar bewaard. Alle andere autoverzekeringen kunnen daardoor zien dat je een wanbetaler bent geweest. Rijdt je door of verkoop je niet per direct je auto, dan kun je ook een boete verwachten van de RDW voor het onverzekerd rondrijden. Beter is dit alles te voorkomen dan te genezen. Helaas is soms het kwaad al geschied en moet je gewoon per direct een andere autoverzekering vinden die je wel wilt helpen.

Een behulpzame autoverzekeraar zoeken

Een autoverzekering na wanbetaling afsluiten is lastig maar niet onmogelijk. Er zijn een aantal autoverzekeraars die je wel willen helpen. Echter betaal je wel een flink hogere premie. Wanneer je op zoek bent naar zo’n dergelijke behulpzame autoverzekeraar kun je hiervoor gebruik maken van de autoverzekeringsvergelijker op autoverzekeringen.nl Hierdoor kun je in ieder geval nog de meest goedkope partij vinden en daarvan de hulp aanvaarden. Zorg wel dat je deze premie op tijd betaald want als deze betalingen ook mis gaan is het leed niet te overzien, je bent genoodzaakt om je auto te verkopen, niemand wil je dan namelijk nog een autoverzekering aanbieden.