Selecteer een pagina

Wil jij een auto leasen voor een kortere termijn? In dit geval is een standaard leaseplan niet aan te raden. Wanneer je gewoonlijk een auto leaset, teken je een contract voor een aantal jaar. Dit betekent doorgaans dat je ongeveer 3 of 4 jaar aan dezelfde auto vastzit. Dit is lang niet altijd even prettig. Het huren van een auto is in dit geval ook geen slecht idee, alleen is dit vaak ontzettend duur. Als je een auto huurt betaal je meestal per uur of per dag. Er zijn maar weinig mensen die een auto voor een aantal maanden huren. Wat dan de beste optie is? Short lease. Dit is een vorm van leasen waarbij je contract veel minder lang duurt.

Bij short lease teken je een contract voor een aantal maanden tot één jaar. Het is bij een aantal leasemaatschappijen zelfs mogelijk om een auto te leasen voor slechts één maand. Als jij voor een korte periode een auto nodig hebt, is het ideaal dat je een auto zo kort kunt leasen. Bij short lease kun je profiteren van alle voordelen die andere vormen van lease ook te bieden hebben. Zo hoef je bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen en zal de leasemaatschappij ook de verzekering op zich nemen. Hierdoor heb je bijna geen kosten, behalve de auto zelf en de brandstofkosten. Je kunt zelf kiezen hoeveel vrije kilometers je bij een leasecontract neemt.

Verschillende mogelijkheden bij short lease

Als je voor short lease kiest, heb je ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Het is in principe mogelijk om vrijwel ieder soort auto te leasen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een short lease automaat kiezen, maar er zijn ook handgeschakelde auto’s. Daarnaast kun je uit allerlei verschillende merken en modellen kiezen. Hierdoor vind je altijd wel een auto die goed bij je past.

Short lease is voor vrijwel iedereen weggelegd. Zo heb je private shortlease voor de particulier, maar je kunt ook zakelijk een auto shortleasen. Als ondernemer kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om voor short lease te kiezen als je niet weet hoe hard je de komende maanden gaat groeien. Zo kunnen beginnende ondernemingen soms razendsnel groeien en is het in dit geval niet prettig om lang aan een auto vast te zitten. Misschien zou je over een aantal maanden namelijk al een veel mooiere auto kunnen leasen.

Ook als particulier zijn er veel redenen om voor short lease te kiezen. Het is bijvoorbeeld ideaal om voor short lease te kiezen als je nog twijfelt over welke auto je gaat rijden. Ook als je aan het wachten bent totdat er een nieuw model van een bepaalde auto uitkomt, is het verstandig om in de tussentijd voor een shortlease lease plan te kiezen.

Het kiezen van een leasemaatschappij

Als je van plan bent om een auto te shortleasen, is het aan te raden om verschillende bedrijven goed met elkaar te vergelijken. Short lease is duurder dan andere vormen van lease, omdat je minder lang aan een contract gebonden zit. Toch hoeft deze vorm van lease niet per se enorm veel te kosten. Als je voor een goede leasemaatschappij kiest, zullen de kosten enorm meevallen en profiteer je van veel voordelen.