Selecteer een pagina

Er zijn meerdere dingen waar je op moet letten wannneer je op het punt staat om een tweedehandse auto te bestellen. Ten eerste wil je natuurlijk een goede auto kopen en niet voor verassingen komen te staan. Lees snel verder en ontdek wat je moet weten voordat je een tweedehandse auto gaat kopen.

De veiligste manier

De veiligste manier is om bij een autogaragebedrijf aan te kloppen en hier het aanbod van tweedehandse auto’s te bekijken. Bedrijven kun je over het algemeen beter vertrouwen dan particulieren. Ze hebben ervaring met de verkoop van auto’s en hebben de auto gecheckt voordat het verkocht wordt. Wanneer je een auto van een particulier koopt, weet je eigenlijk nooit wat je koopt (mits je zelf veel verstand hebt van auto’s). Daarnaast heb je bij particulieren nooit de zekerheid dat je garantie hebt, mocht er iets mis zijn met de auto.

Daar tegenover staat dat je bij autogaragebedrijven een hogere prijs betaald (niet altijd het geval, maar meestal wel). Dit komt omdat een garagebedrijf vaak een tweedehandse auto koop, deze opknapt en door verkoopt. Meer weten over het kopen van een tweedehandse auto? Neem dan een kijkje op deze website.

Wat moet je nog meer weten?

Tot slot doe je er goed aan om altijd het kenteken na te traceren. Op deze manier kun je uitsluiten dat je een gestolen auto koopt. Daarbij zal ja altijd moeten navragen wat van service / garantie er verleent wordt indien er iets met de auto gebeurd, mocht je de auto bij een garagebedrijf kopen. Maar ook zeker wanneer je een tweedehands auto van een particulier koopt, zal je moeten navragen wat de deal is wanneer er binnen een korte tijd na aankoop problemen ontstaan.