March 24, 2018

De nieuwe trends omtrent onze geliefde Volkswagen

Wie heeft er een zwak voor Volkswagen ? Noem het een melancholische gedachte naar de dagen van ondoordacht studentengedrag, maar een bedrijf dat zichzelf ‘wagen voor het volk’ noemt, heeft toch iets speciaals.

De geschiedenis van de ontwikkeling van de Volkswagen – modellen heeft over het algemeen veel tevredenheid met zich gebracht, van de iconische Volkwagen Kever tot de vlot uitgevoerde Passat. In feite is de enige mogelijke schaduwvlek in hun evolutiegeschiedenis de eerste Polo. Nog minder dan aantrekkelijk, waren het brute metalen dozen op wielen die eruit zagen als dat ze er alleen maar waren om een gebruiksdoel te dienen. De Volkswagen Polo was de auto van het volk, als datzelfde volk maar haar ogen dicht hield terwijl ze in de wagen stapten. Maar met de jaren verzachtten de lijnen en werd de wagen iets heel anders dan de eerste modellen, en zo evolueerde de Polo van een onmogelijke tiener in een sierlijk volwassen model.

De Mark 5 Polo heeft nog elementen die teruggaan op het hoekige ontwerp van de eerste polo’s, maar combineert ze met de meer verleidelijke ruimtelijke aflijning die bij Volkswagen de terugkeer naar de integratie van het sierlijk koetswerk betekende. Het heeft misschien nog niet meteen de symbolische betekenis van de VW Kever, maar het is wel direct herkenbaar als een stijl die enig is voor het Volkswagen wagenpark, en dat misschien ook wel een mijlpunt zal worden voor een andere generatie.

Of je nu op zoek bent naar een wagen om je gezin te vervoeren of naar een wagen die je zal onderscheiden van de anderen rondom jou, bij Volkswagen kan men jou een model aanbieden dat jou als op het lichaam zal geschreven zijn. Er is niets pretentieus aan een VW, maar ook geen enkel model is bescheiden. Het zien van een Volkswagen is als het ontmoeten van een oude vriend, een aangenaam herkenningsmoment, dat jou voor de rest van de dag een goed gevoel geeft.

Een gebruikte Volkswagen is de ideale keuze voor de veeleisende koper, waarbij de betaalbaarheid gecombineerd wordt met de betrouwbare elegantie die we gewoon waren van de ontwerpers van de Phaeton en de Jetta. Met een breed aanbodgamma aan modellen en motoren, is er altijd wel een ideale Volkswagen voor eenieder te vinden, voor liefhebbers van de vintage stijl tot diegene met zin voor het meer futuristische. Met Volkswagen krijgt men een vaststaande zekerheid dat alles rooskleurig zal zijn. Het is als een onderdeel van het publieke bewustzijn, een merk dat automatisch geassocieerd wordt met goede herinneringen en hoge normen.

Als je op zoek bent naar een auto die meer als een metgezel aanvoelt dan als een hulpmiddel, dan is een gebruikte Volkswagen een goede keuze. De populariteit van het merk Volkswagen is een welverdiend teken van respect, en een uitstekende indicator van hun vermogen om tegemoet te komen aan de vraag van het publiek met wagens die innovatieve ontwerpen paren met magnifieke topprestaties. Waar het budget kleiner wordt, is de tweedhandsmarkt voor Volkswagen een voor de hand liggende mogelijkheid voor mensen die moeten besparen en zich tergelijkertijd toch nog een wagen kunnen aanschaffen die aantrekkelijk en betrouwbaar is. Een tweedehands Volkwagen heeft nog steeds de charme van zijn gloednieuwe broers, maar schenkt ook het comfortabele gemeenschapsgevoel dat eigen is aan “Volks wagen”.

Met hun scherp oog voor design en hun investering in een betrouwbare en kwaliteitsvolle technologie, is het wel zeer twijfelachtig dat we ooit de dag zullen zien dat Volkswagen zegt “That’s all, Volks” ( Mensen, het is gedaan!).

 

Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *