March 24, 2018

De nieuwe trends omtrent onze geliefde Volkswagen

Wat betreft de ontwikkeling van de Volkswagen auto’s komen er voortdurend vernieuwingen op van de wereld door haar ongelooflijke talent om steeds maar nieuwe verbazingwekkende hoog technologische wagens te ontwikkelen. Dit grote merk heeft zich genesteld in de concurrentie op hoog niveau met andere belangrijke merken in het segment van de luxe-wagens en ontwikkelt met succes haar eigen criteria in de auto-industrie. Hieronder hebben we paar van die nieuwste technologische snufjes die men bij Volkswagen terugvindt, op een rijtje gezet :

Triptonic

Triptonic is een van de beste vernieuwingen die men kent bij de automatische versnelling, waarbij de chauffeur kan genieten van de prikkeling en de rijervaring met deze gemakkelijke en comfortabele wijze om de versnellingspook te hanteren. De versnelling lijkt veel op deze die gebruikt wordt bij moto’s en racewagens waarbij de chauffeur het gevoel geniet van een manuele versnelling en toch het comfort geniet van een automatische overgang.

3-geheugen-optie

De 3-geheugen-optie is een uitstekende vernieuwing die men terugvindt in de Volkswagen Passat, Touareg en de Phaeton. Met deze optie kan de bezitter of de bestuurder van de wagen de gewenste aanpassingen doen wat de zithoogte, de hoek van de rugleuning, de spiegels en het stuurwiel betreft, en dit door slechts één klik op de afstandsbediening. De autosleutels zijn geactiveerd met geheugenfuncties die de gebruiker toelaten om alle functies toe te passen.

Een elektrisch zonnedak

Een elektrisch zonnedak met fotovoltaïsche elementen is een prachtige aanvulling voor de briljant ontworpen auto’s. Het dient als ventilatie voor het wageninterieur waarbij het zonnedak energie voorziet voor de ventilator en het houdt het interieur van de wagen koel en comfortabel door voortdurend verse lucht aan te voeren. Deze luchtstroom vraagt geen extra inspanning of lading van de batterij om de luchtregelaar toe te laten om de binnentemperatuur optimaal op peil te houden.

De “Auto Hold”-functie

De “auto-hold”-functie een aanbevelenswaardige aanvulling bij de elektronische parkeerrem die in de Passat wordt toegepast. Het is een systeem dat de wagen belet om aan het rollen te gaan als hij afgezet wordt of stilstaat. Deze vernieuwende wagentechnologie onthoudt de laatst gebruikte remdruk als de wagen afgezet wordt, om het veiligheidsniveau te verhogen om comfortabel en zonder stress te parkeren. Indien de sensoren van het anti-remslot systeem enige vorm van beweging zouden opmerken, wordt de opgeslagen remkracht automatisch verhoogd totdat de wagen stopt. Dezelfde techniek wordt ook toegepast bij een manuele versnellingsbak om de veiligheidsmaatregelen te verhogen, maar dan op manuele wijze, waarbij de “auto-hold”-functie opnieuw moet geactiveerd worden door op de knop aan de linkerzijde van de versnellingspook te drukken .

 

Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *